Nogabalu taksācijas rādītāju aprēķina programmnodrošinājuma izstrāde - Krastiņš, Kristaps (Latvijas Universitāte, 2012)
Darba uzdevums bija izstrādāt programmproduktu, kas nodrošina taksācijas rādītāju aprēķinu, un testa programmu, kas veic izveidotā programmproduktā programmas pirmteksta izmaiņu testēšanai automātiskā veidā. Darba mērķi bija izstrādāt programmatūru, lai atvieglotu taksācijas rādītāju aprēķināšanas procesu. Tiktu nodrošināta taksācijas datu aprēķina rezultātu precizitāte, ātrs aprēķins, izslēdzot cilvēcisko kļūdu faktoru un samazinot patērēto laiku aprēķinu veikšanā. Darba izstrādei izmantotie rīki bija Microsoft Visual Studio 2010 un ORACLE SQL Developer (versija 3.1.07). Darbs tika izstrādāts C# un ORACLE PL/SQL programmēšanas valodās. Darba izstrādei tika izmantota taksācijas rādītāju datu bāze, kas veidota uz Oracle relāciju datu bāzes pārvaldības sistēmas. Darba gaitā tika apgūta ORACLE PL/SQL programmēšanas valodas sintakse, iegūtas zināšanas C# valodā, veidotas programmas sasaistei ar ORACLE datu bāzi, izmantojot ORACLE Data Access sastāvdaļas, apgūta vienkārša C# kompilatora izveide ar Microsoft .net Framework 4 standarta sastāvdaļām. tika izstrādāta datu bāzes pakotne, kas sastāv no vienas datu bāzes procedūras un 21 funkcijām, kas veic taksācijas rādītāju aprēķinu, lietotāja saskarnes, kas ļauj izsaukt datu bāzes pakotnes procedūru un testa programmu, kas nodrošina datu bāzes pakotnes testēšanas funkcionalitāti. Darba ietvaros tika izstrādātas programmatūru iespēju prasību apraksts, kas nosaka programmprodukta nepieciešamo funkcionalitāti, un izveidots programmatūras iespēju projektējuma apraksts , kas parāda funkciju un operāciju savstarpējo sasaisti, norises gaitu. Darbā ir 77 lapas, 11 pielikumi, 7 attēli, 8 tabulas un 4 literatūras avoti.

The main task of the software development for compartment inventory parameter computation was to develop a software product that provides update of fell data and a test program for the update algorithm change control. Aim of the study was to reduce the forest fell data remeasurement frequency, ease the fell data update process, ensure accuracy of the results excluding the human error factor and reduce the time spent on calculations. The tools used for the development were Microsoft Visual Studio 2010 and OACLE SQL Developer (version 1.3.07). The software product was developed in C # and Oracle PL / SQL programming languages. A fell data database was used to achieve the goal. The database was built on the Oracle relational database management system. In the development process was aquired knowledge of Oracle PL / SQL programming language syntax, C# made program linking with ORACLE database using ORACLE Data Access components and a simple C# compiler establishing using standard Microsoft NET Framework 4 components. Aim of the study was achieved by developing a database package, which consists of a data base procedure and 21 functions, that accomplishes the updating of the forest fell data, user interface, which calls the database package procedure and a test program, which provides a change control for the database package. To reach the objective, in the development process were designed software requirements for software product, which provides the required functionality, and created design for showing the functions and operations interlink and course. The document has 77 pages, 11 attachments, 7 pictures, 8 tables and 4 literature sources.
Software development for compartment inventory parameter computation
Keywords: Datorzinātne