Tehniskās analīzes izmantošana akciju tirgus cenas dinamikas analīzē un prognozēšanā - Griščenko, Valentīna (Latvijas Universitāte, 2015)
Katram sabiedrības loceklim, vai tas ir investīciju jomas speciālists, vai nē ir jābūt vismaz minimālam zināšanu apjomam sakarā ar investēšanu, investīciju darbības analīzi un prognozēšanu. Tāpēc bakalaura darba mērķis ir, izmantojot tehniskās analīzes paņēmienus, izanalizēt un prognozēt investēšanai pievilcīgākus Nasdaq OMX Rīgas tirgū kotētos uzņēmumu akciju tirgus cenu. Tāda izpēte dos katram indivīdam pamata zināšanas vērtspapīru analīzē un prognozēšanā, kā arī sniegs pārliecību, ka katrs var to izdarīt un katrs var veiksmīgi darboties akciju tirgū. Darbā iekļautā autores akciju cenu grafiku analīze parādīja to, ka ne vienmēr tehniskā analīze sniedz mums viennozīmīgi saprotamus datus un prognozes pamatu, toties tas ir efektīvas analīzes un prognozēšanas rīks, kuru var prast pielietot jebkurš indivīds.

Every member of the modern society must have some knowledge about investing, investment activity analysis and forecasting. The purpose of this study is to analyze and forecast the shares market prices, which are more attractive to Nasdaq OMX Riga stock market quoted companies, using technical analysis methods. The research gives each individual the basic knowledge of securities analysis and forecasting, as well as it gives some confidence that everyone can do it and everyone is able to run the stock market successfully. On the basis of the results of this research, it can be concluded that not always technical analysis gives us clearly understandable data and the basis of forecasts, however it is still an effective analysis and forecasting tool that may be used by anyone interested.
The shares market prices analyze and forecast using technical analysis methods
Keywords: Ekonomika; tehniskā analīze; fundamentālā analīze; akciju tirgus; Rīgas birža