Enerģijas ražošana Latvijā – problēmas un perspektīvas - Caics, Gatis (Latvijas Universitāte, 2009)
Mūsu civilizācijai enerģijas ražošanas jautājums ir viena no būtiskākajām problēmām un tas būs aktuāls jautājums arī nākotnē. Pieprasījums pēc enerģijas aug ļoti strauji un nepieciešams rast arvien jaunus veidus, kā šo pieprasījumu apmierināt. Fosilo energoresursu krājumi ar katru dienu tiek arvien vairāk izsmelti. Atmosfēra tiek piesārņota ar fosilo resursu sadedzināšanas rezultātā radītajiem kaitīgajiem siltumnīcefekta gāzu izmešiem, kas vēl vairāk veicina klimata pārmaiņas un globālo sasilšanu. Šajā bakalaura darbā galvenā uzmanība ir pievērsta enerģijas ražošanai Latvijā no alternatīvajiem energoresursiem, jo uz tiem, sagaidāms, balstīsies mūsu nākotne. Sīkāk tiks analizētas Saules enerģijas izmantošanas perspektīvas Latvijā. Atslēgas vārdi: enerģijas ražošana Latvijā, alternatīvie energoresursi, Saules enerģija.

For our civilisation the production of energy is one of the most essential problems which will be very actual also in the future. The demand for energy is growing very rapidly and it is necessary to find new and new ways how to meet this demand. The sources of fossil energy resources are exhausted more and more every day. The atmosphere is polluted with the harmful gas emissions producing the greenhouse effect as a result of burning the fossil resources. It all adds to the climate changes and global warming. In this bachelor work the main attention is paid to the production of energy in Latvia from the alternative energy resources because our future is expected to be based on them. Key words: the production of energy in Latvia, alternative energy resources, solar energy.
The Production of Energy in Latvia – Problems and Perspectives
Keywords: Vides zinātne