Efektivitātes pilnveidošana uzņēmumā MCĀBOLS. - Garkalns, Juris (Latvijas Universitāte, 2019)
Bakalaura darba tēma ir “Efektivitātes paaugstināšana uzņēmumā MCĀBOLS”. Šobrīd efektivitāte ir aktuāla tēma visu nozaru uzņēmējiem, jo, mūsdienās, izmantojamie resursu veids ir ierobežots. Bakalaura darba mērķis ir i izanalizēt ietekmējošos faktorus, kuri ietekmē efektivitāti uzņēmumā un izstrādāt priekšlikumus tās paaugstināšanai. Mērķu sasniegšanai veikts teorijas apkopojums, darbinieku apmierinātības aptaujas, regulāras pārrunas ar vadību, un iesaiste ražošanas procesā, lai, sasniegtu izvirzīto mērķi. Bakalaura darbs izveidots trijās nodaļas. Pirmajā nodaļā apkopota teorija, otrajā nodaļa veikts uzņēmuma raksturojums un iekšējās, ārējās vides analīze. Trešajā nodaļā ir efektivitāte analīze, un piedāvātie risinājumi. Darba beigās izveidoti secinājumi un priekšlikumi efektivitātes paaugstināšanai.

The theme of the bachelor’s work is “Increasing efficiency in MCĀBOLS”. Currently efficiency is topical issue for entrepreneurs in all sectors, because the type of resources to be used today is limited. The goal of the bachelor’s work is to identify the disturbing factors for efficiency in McĀbols and to develop proposals how to increase efficiency. For achieving the goal used a summary of the theory, employee satisfaction surveys, regular discussions whit companies boss, and involvement in the production process to achieve the target. Bachelor’s work is created in tree main chapters. The first chapter contains information about theory, the second chapter describes the company and the internal, external environment analysis. The third chapter contains efficiency analysis and proposed solutions. Conclusions and proposals how to improve efficiency are inserted in the end of the work.
Increasing efficiency in MCĀBOLS.
Keywords: Vadībzinātne; efektivitāte; efektivitātes paaugstināšana; efektivitātes metodes; darbinieku apmierinātība; darba stabilitāte