Miega trūkuma ietekme uz emociju regulāciju emocionalā darbā strādājošajiem - Skrodere, Viktorija Guntra (Latvijas Universitāte, 2022)
Šī darba mērķis bija izpētīt miega trūkuma ietekmi uz kognitīvās pārvērtēšanas un ekspresiju apspiešanas izmantošanu emocionālā darbā strādājošajiem. Pētījuma piedalījās 30 dalībnieki, kuri aizpildīja Emociju regulācijas aptauju un atbildēja uz miega daudzuma pašnovērtējuma jautājumu. Netika atklātas statistiski nozīmīgas atšķirības, atklājot, ka miega trūkums neietekmē ekspresiju apspiešanas un kognitīvās pārvērtēšanas izmantošanu emocionālā darbā strādājošajiem.

The aim of this study was to investigate the effects of sleep deprivation on the usage of cognitive reappraisal and expressive suppression in emotional labor workers. Research included 30 participants who filled Emotion Regulation Questionnaire and answered to a self-reported sleep quantity question. There were no statistically significant differences found, revealing that sleep deprivation does not affect the usage of expressive suppression and cognitive reappraisal in emotional labor workers.
Effects of Sleep Deprivation on Emotion Regulation in Emotional Labor Workers
Keywords: Psiholoģija; miega trūkums; emociju regulācija; emocionālais darbs; kognitīvā pārvērtēšana; ekspresiju apspiešana