Veselības veicināšana bērniem adaptācijas laikā pirmsskolas izglītības iestādē - Žuromska, Aija (Latvijas Universitāte, 2010)
A N O T Ā C I J A Bakalaura darba tēma –„Veselības veicināšana bērniem adaptācijas laikā pirmsskolas izglītības iestādē.” Darba mērķis: apkopot un analizēt vecāku viedokli par būtiskākajiem veselības veicināšanas un nostiprināšanas pasākumiem bērniem adaptācijas laika pirmsskolas izglītības iestādē. Izvirzīta hipotēze: ja vecāki pirms pirmsskolas izglītības iestādes apmeklēšanas veiks bērniem veselības nostiprināšanas pasākumus, tad veselības uzraudzība bērniem adaptācijas periodā noritēs bez sarežģījumiem. Darbā tika izskatīta māszinību teorētiķes Virdžinijas Hendersones pamatvajadzību teorija. Bērna attīstības vecuma posmi, veselības veicināšana un adaptācija pirmsskolas izglītības iestādē. Pētniecības metode kvantitatīva neeksperimentālā. Atslēgas vārdi: veselība, veselības veicināšana, adaptācijas periods, bērns, vecāki.

The theme of the Bachelor’s work: children’s health support during the period of adaptation in the pre – school institution. The aim of the work: to analyse and draw a general conclusion from parents’ opinions of measures, uhich are taken to support children’s health during the period of adaptation in the pre – school institution. The hypothesis of the work: it is possible to set up control over children’s health without difficulties, if parents fortify children’s health before they attend a pre – school institution. The theorist of nurse teaching Virginia Handerson’s the main needs theory, the age states of children’s development, children’s health support and adaptation in the pre – school institution were analysed in the work. The method of the research is quantitative, not experimental. Key words: health, health support, the period of adaptation, a child, parents.
Children health support during the period of adaptation in the pre-school institution
Keywords: Medicīna