Rīgas pilsētas dzīvojamības novērtēšana, izmantojot atvērtus datu avotus - Peisenieks, Jānis (Latvijas Universitāte, 2016)
Darba mērķis ir izpētīt atvērto datu iegūšanas, apkopošanas un analīzes iespējas lielu pilsētu dzīvojamības novērtēšanai, par piemēru ņemot Rīgas pilsētu. Darba rezultātā tiks izveidots interaktīvs rīks, kas ļautu katram interesentam norādīt tieši sev svarīgākos dzīvesvietas izvēles kritērijus, un atrast piemērotāko vietu, kas tiem atbilst. Darba rezultātā tika izveidots minētais rīks, kā arī izveidota heterogēna datu ievākšanas un apstrādes platforma no tādiem datu avotiem kā OpenStreetMap, ss.lv u.c. Tika izveidots algoritms šo datu ātrai apvienošanai, kā arī interaktīva karte šo datu attēlošanai.

The aim of this work (Livability evaluation of Riga city using open data) is to investigate the acquisition, aggregation and analysis of open data, with the aim of evaluating the livability of large cities and using Riga city, Latvia, as an example. The main result of this work will be an interactive, web-based tool, that will allow anyone to choose the criteria most important to them and find the most suitable place in Riga based on said criteria. As a result of this work, the aforementioned tool was created, along with a heterogeneous data retrieval and processing platform from sources like OpenStreetMap and ss.lv. A fast combination and display algorithm was introduced as well.
Livability evaluation of Riga city using open data
Keywords: Datorzinātne; Atvērtie dati; Dzīvojamība; OpenStreetMap; Kartogrāfija