Jaunākās tendences noziedzīgā ceļā iegūto līdzekļu legalizācijas novēršanā un to pielietošanas modeļu efektivitātes analīze - Petrovs, Aleksejs (Latvijas Universitāte, 2007)
Šī maģistra darba tēma ir „Jaunākās tendences noziedzīgā ceļā iegūto līdzekļu legalizācijas novēršanā un to pielietošanas modeļu efektivitātes analīze”. Darba mērķis ir raksturot globālo līdzekļu legalizācijas novēršanas režīmu un tā attīstību, izvērtēt režīma tendenču efektivitāti un izvirzīt priekšlikumus tā pilnveidošanai starptautisko attiecību līmenī un režīma implementācijas valstu nacionālajās tiesībās jomā. Darba pētījuma objekts ir mūsdienu līdzekļu legalizācijas novēršanas globālais režīms. Darbs sastāv no četrām nodaļām. Darba pirmajā nodaļā ir vispārēji aprakstīts pats līdzekļu legalizācijas process un tā predikatīvie noziegumi, īpašu uzmanību pievēršot transnacionālajai organizētai noziedzībai. Darba otrajā nodaļā ir izklāstīta līdzekļu legalizācijas novēršanas režīma institucionālā un tiesiskā attīstība, kā arī piedāvāta minētās attīstības periodizācija. Darba trešajā nodaļā ir aprakstīta līdzekļu legalizācijas novēršanas režīma darbība virsvalstu līmenī, kā arī apskatīts reģionālais līdzekļu legalizācijas novēršanas režīms uz Eiropas Savienības režīma piemēra. Darba ceturtajā nodaļā – nobeigumā, ir sniegta kritika dažādiem līdzekļu legalizācijas novēršanas režīma elementiem un priekšlikumi problēmjautājumu risināšanai un režīma efektivitātes paaugstināšanai, saglabājot bilanci starp privātā sektora, suverēno valstu un pasaules sabiedrības interesēm. Darbā izmantotie materiāli – starptautisko publisko tiesību avoti, zinātniskā literatūra, un interneta avoti.

This master's degrees work thesis is „The newest tendencies on anti-money laundering and analysis of its models efficience”. Purpose of work is to characterize the global anti-money laundering regime and its development, to estimate efficiency of anti-money laundering global regime and to pull out suggestions of its improvement in the level of the international affairs and state level of its implementation. Research object of the work is the global anti-money laundering regime. Work consists of four chapters. Money laundering and its predicative crimes, paying a special attention to a transnational organized crime are described in the first chapter. Institutional ang legal development of global anti-money laundering regime and periodisation of mentioned development is given in the second chapter. Actioning of global anti-money laundering regime in the over state scope and regional anti-money laundering regime is examined on the European Union mode example. In fourth chapter of work - finally, there is given criticism on various elements of anti-money laundering regime and suggestions on solving the problematics to increase efficiency, saving balance between the private sector, the sovereign states and world public interests. Following materials are used in work: international normative acts, scientific literature, resources of the internet.
The nowest tendencies on anti-money laundering and the analysis of its models efficience
Keywords: Juridiskā zinātne