Administratīvais slogs- Latvijas un Igaunijas gadījums - Gaile, Krista (Latvijas Universitāte, 2014)
Bakalaura darba tēmas nosaukums ir „Administratīvais slogs- Latvijas un Igaunijas gadījums”. Teorētiskajā daļā aplūkots tādu autoru kā Maksa Vēbera, Kristofera Huda un citu skatījums uz administratīvo teoriju dažādos aspektos. Praktiskajā daļa tiek analizēts valsta pārvaldes kapacitātes institucionālais pamats, Eiropas Savienības aktivitātes, e-pārvaldes ietekme uz administratīvo slogu un gadījuma analīze par uzņēmējdarbību Latvijā un Igaunijā. Secinājumi tiek apkopoti nobeigumā. Darba apjoms ir 56 lapaspuses, kas sastāv no 8 nodaļām un 7 apakšnodaļām. Atslēgas vārdi: administratīvais slogs, administratīvās procedūras, aktivitātes, e-pārvalde, uzņēmējdarbība.

The name of Bachelors`s is „Administrative burden- case of Latvia and Estonia” Theoretical part describes Max Weber, Christopher Hood and and other view of administrative theory in various aspects. Practical part analyses the capacity of the public administration, institutional framework of the European Union activities, e-government impact on the administrative burden and the case study on entrepreneurship of Latvian and Estonia. Conclusions are summed up at the end of bachelor`s thesis. Volume of thesis are 56 pages, composed of 8 chapters and 7 subchapters Keywords- administrative burden, administrative procedures, activities, e-government, business
Administrative burden- case of Latvia and Estonia
Keywords: Politikas zinātne (politoloģija)