Starppriekšmetu saikne matemātikas mācību procesā vidusskolā - Ciekure, Sanita (Latvijas Universitāte, 2014)
Šī darba temats ir starppriekšmetu saikne matemātikas mācību procesā vidusskolā. Pašlaik tiek īstenots ESF projekts “Kompetenču pieeja mācību saturā”, kas liecina, ka dotais darba temats ir aktuāls. Šajā darbā tiek apskatīta un aprakstīta starppriekšmetu saiknes definīcija un aktualitāte. Darbā tiek piedāvāti dažādi matemātikas mācību stundu piemēri, kas parāda citu mācību priekšmetu, piemēram, fizikas, ekonomikas, bioloģijas, informātikas elementus matemātikā. Darbā tiek izmantotas tādas pētniecības metodes, kā aptauja un pārbaudes darbs.

The topic of this paper is multidisciplinary teaching approach in high school Mathematics. At this particular moment the ESF project “Competency-based education” is being implemented in schools of Latvia which means that the topic of this paper is current this moment. In this paper the definition of multidisciplinary teaching approach is being analyzed also the question about how contemporary is this topic, is being explored. There are given examples of lesson plans where there is multidisciplinary approach used to teach Mathematics in high school. In each lesson there are context based tasks where Mathematics is being used in such subjects as Geography, Physics, Biology, Economics, Informatics. Different types of reasearch are used in this paper such as survey and exam.
Multidisciplinary teaching approach in high school Mathematics
Keywords: Pedagoģija; starppriekšmetu saikne; multidisciplinārs; matemātika; mācību process vidusskolā