Estētikas un funkcionalitātes aspekti sporta zālē - Garbatoviča, Evija Agnese (Latvijas Universitāte, 2021)
Diplomdarbā “Estētiskie un funkcionālie aspekti sporta zālē”, analizējot pieejamo literatūru, tiek apskatīta estētikas nozīme un funkcionalitātes aspekti sporta zālē. Darba autore secina, ka Latvijā ir skolas, kuru sporta zāles kalpo tikai tām paredzētajai funkcijai, to interjers nav vizuāli patīkams apmeklētājiem. Darba mērķis ir izstrādāt pārdomātu, drošu, funkcionālu un vizuāli patīkamu interjera dizaina 3D projektu Āgenskalna Valsts ģimnāzijas sporta zālei.

Diploma Paper “ Sport hall’s Aesthetic and Functional aspects ” explores the notion of aethetic and functionality in sport’s hall. The Author of the Paper deducts that Latvian schools do not fully develop aesthetic principles in sport’s halls. The aim of the Paper was to execute a 3D interior design project for Agenskalns State gymnasium sport’s hall, which is not only developed from funcionality aspect, but also aesthetic.
Sport Hall’s Aesthetic and Functional Aspects
Keywords: Mākslas zinātne; Funkcionalitāte; Estētika; Sporta zāle; Functionality; Aesthetics