STARPTAUTISKĀ DARBASPĒKA KUSTĪBAS IETEKMĒ UZ MIGRĀCIJĀ IESAISTĪTO VALSTU EKONOMIKU - Baskakova, Inna (Latvijas Universitāte, 2007)
Maģistra darba nosaukums:Starptautiskās darba spēka kustības ietekme uz migrācijā iesaistīto valstu ekonomiku. Šis darbs veltīts starptautiskai darbaspēka migrācijai, kura loma nepārtraukti pieaug. Starptautiskās darbaspēka migrācijas ietekmē uz Latvijas ekonomiku ir negatīva. Darbaspēka migrācijas teorētiskie aspekti tiek apskatīti pirmajā daļa, pasaules valstu pieredze apskatīta otrajā daļā un trešajā daļā analizēta starptautiska darbaspēka migrācijas ietekmē uz Latvijas ekonomiku. Darbs uzrakstīts galvenokārt balstoties uz speciālu ekonomisku literatūru, oficiāliem Internet resursiem un statistiskiem datiem. Diplomdarbā ir 104 lapaspuses, 22 grafiskie attēli un 6 tabulas.

Master thesis:International labor force migration impact on host and origin country economy. This work is dedicated to international labor migration, the role of which continuously increases. Impact of international labor migration on economy of Latvia is negative. Theoretical issues of labor migration are described in first part; examples from the international experience are described in second part and in third part analyzed impact of international labor migration on economy of Latvia. The main information sources are special economic literature, official home pages and statistical data. A master thesis consists of 104 pages and has 18 graphs, 4 figures, 6 tables.
IMPACT OF INTERNATIONAL LABOR MIGRATION ON HOST AND ORIGIN COUNTRY ECONOMY
Keywords: Vadībzinātne