Darba vide ambulatorās māsas praksē - Audze, Ilze (Latvijas Universitāte, 2016)
Bakalaura darba tēma - Darba vide ambulatorās māsas praksē. Tēmas aktualitāti nosaka, tas, ka ambulatorās māsas savā darba vietās ir pakļautas dažādiem kaitējumiem veselībai. Darba mērķis - ir noskaidrot darba vides riska faktorus un to ietekmi ambulatoro māsu praksē. Pētniecības uzdevumi ir analizēt literatūru par ambulatorās aprūpes māsas darba vides riska faktoriem, izstrādāt aptaujas anketu un veikt pētījumu, lai noskaidrotu ambulatorās aprūpes māsu viedokli par darba vides riska faktoriem ambulatorās aprūpes masu praksē, apkopot un analizēt pētījuma rezultātus, izdarīt secinājumus un izstrādāt priekšlikumus. Izvirzītā hipotēze - ambulatorās aprūpes māsas darba vides būtiskākie riska faktori ir alerģiju radoša vide, darbs saspringtās pozās, modernās tehnoloģijas, inficēšanās risks, ilgstošs psiholoģisks sasprindzinājums.

Bachelor thesis – The working environment at the workplace of outpatient nurses. Topicality is determined by the fact that outpatient nurses in their workplaces are subject to different risks to health. The goal is to identify occupational risk factors and the impact of outpatient nursing practice. Research objectives are to analyze the literature on outpatient care nurse work environment risk factors for the development of a questionnaire and carry out a study to identify ambulatory care nursing point of view of the working environment risk factors for ambulatory care nursing practice, to collect and analyze the findings, draw conclusions and make proposals. Hypothesis - outpatient nursing work environment is the most important risk factors for allergy creative environment, stressful work postures, advanced technology
The Working Environment at the Workplace of Outpatient Nurses
Keywords: Medicīna; Ambulatorās aprūpes māsa; darba vide; riska faktori; preventīvie pasākumi