Kāršu spēlēs Klondike sadalījumu analīze un spēles izveide - Darģis, Roberts (Latvijas Universitāte, 2012)
Ar katru dienu dažādas datorspēles kļūst aizvien populārākas bērnu vidū, bet nevienam nepatīk spēlēt spēles, kurās nevar uzvarēt. Šajā kvalifikācijas darbā ir aprakstīta kāršu spēles „Klondaikas pasjanss” (no angļu val. Klondike Solitaire) analīzes sistēma, ar kuras palīdzību varētu atrast izspēlējamus sadalījumus, lai varētu piedāvāt lietotājiem spēlēt tikai uzvaramas situācijas. Sistēma sagatavo arī plašākus datus par analīzes rezultātiem, kurus apstrādājot, varētu atrast kritērijus, pēc kuriem noteikt sadalījuma grūtības pakāpi. Darba pasūtītājs un izstrādātājs ir darba autors. Programma izstrādāta VB.NET valodā, izmantojot „Microsoft .NET 4.5” ietvaru. Atslēgvārdi: VB.NET, Klondaikas pasjanss, kāršu spēle, analīze

Every day computer games become more popular amongst children. Though, nobody likes to play games which cannot be won. The system discussed in this written work offers to play only the card deals of card game called Klondike Solitaire which can be won. The system also creates wide broad of analytics data which could provide the criterion for finding out the difficulty of the deal. The developer and customer is the same person. The program has been developed on .Microsoft NET 4.5 framework using VB.NET programming language. Key words: VB.NET, Klondike Solitaire, card game, analytics
The Analysis and Development of the Card Game Klondike
Keywords: Datorzinātne