Politiskā korupcija Itālijā - Blumfelde, Stella (Latvijas Universitāte, 2018)
Bakalaura darba tēma ir „Politiskā korupcija Itālijā”. Pētījuma teorētiskajā daļā sniegts īss ieskats korupcijas definīciju dažādībā, uzsvaru liekot uz politisko korupciju. Šajā darba daļā arī skaidrota publisko un privāto sfēru attiecību saistība, balstoties uz 3 politiskās korupcijas cēloņfaktoru pieejām. Darba empīriskajā daļa sākta ar Itālijas lielākā korupcijas skandāla Mani Pulite situācijas apraksta, kuram seko ar apsūdzēto un notiesāto korupcijas gadījumos iesaistīto itāļu ministru analīzi laika posmā no 1972. līdz 2013. gadam. Darba mērķis ir noskaidrot iespējamās izmaiņas biznesa un politikas attiecībās pēc Mani Pulite korupcijas skandāla. Bakalaura darba nobeigumā tiek apgāzta izvirzītā hipotēze par izmaiņām biznesa un politikas attiecībām. Atslēgas vārdi: politiskā korupcija, Itālija, Mani Pulite, bizness, politika.

The title of the research paper is „Political corruption in Italy”. Within the theoretical part of the research a short analysis regards to the diversity of corruption is given with an emphasis on political corruption. In this part also it has been attempted to explain public and private sphere relationship on the basis of 3 causal political corruption theories. Introductory part of the empirical section contains description of the biggest Italian corruption scandal Mani Pulite, which is followed by an analysis of the legally accused and sentenced italian ministers involved in corruption related cases in the period from 1972 until 2013. The purpose of the research is to track the changes in the relationship between business and politics after the Mani Pulite corruption scandal. At the end of the research paper it is concluded that there have not been any significant changes regards to the relationship of business and politics after Mani Pulite. Key words: political corruption, Italy, Mani Pulite, business, politics.
Political corruption in Italy
Keywords: Politikas zinātne (politoloģija); politiskā korupcija; Itālija; Mani Pulite; bizness