Pētījums par Rīgas dzeramā ūdens tīkla koroziju pēc atsevišķu ūdens kvalitātes rādītāju izmaiņām - Selickis, Edgars (Latvijas Universitāte, 2012)
Darbā ir izvērtētas elektrovadītspējas, pH vērtības, duļķainības, dzelzs un mangāna masas koncentrācijas izmaiņas 42 ūdens paraugos, kuri ņemti no Rīgas dzeramā ūdens apgādes sistēmas visā pilsētas teritorijā. Noteikts virszemes un pazemes izcelsmes dzeramā ūdens sajaukšanās apgabals Rīgas teritorijā, aprēķināts Larsona kritērijs dzeramā ūdens korozivitātes izvērtēšanai. Izvērtēta kopējā dzelzs un mangāna koncentrācija, kā arī šo jonu masas koncentrāciju attiecību izmaiņas. Izveidota skrīningmetode dzelzs masas koncentrācijas noteikšanai pazemes tipa dzeramajam ūdenim.

In the work conductivity, pH, turbidity, iron and manganese mass concentration changes in 42 water samples, which were taken from different Riga`s distribution system places, was viewed. The area, where are mixing surface and underground drinking water in Riga city was determined and Larson`s ratio for estimation of corrosion was calculated. Total iron and manganese concentrations and their ratio changes were assessed. A screening method for determination of the mass concentration of iron in an underground drinking water was created.
A study of corrosion of the Riga drinking water supply system using changes of individual water quality parameters
Keywords: Ķīmija