Jaunuzņēmums, uzņēmējdarbības vide un indivīdu motivācija iesaistīties jauna uzņēmuma veidošanā Latvijā - Ķēniņa, Anna (Latvijas Universitāte, 2019)
Bakalaura darbā “Jaunuzņēmumus, uzņēmējdarbības vide un indivīdu motivācija iesaistīties jauna uzņēmuma veidošanā Latvijā” tiek pētīta uzņēmējdarbības vide Latvijā jaunuzņēmumu kontekstā un indivīdu motivācija iesaistīties jaunu uzņēmumu veidošanā Latvijā. Lai izanalizētu šos jautājumus, bakalaura darbā tiek pētīts, jaunuzņēmuma koncepts, ārējie uzņēmējdarbības vides faktori, uzņēmējdarbības vide Latvijā un indivīdu motivācija iesaistīties jauna uzņēmuma veidošanā. Darbā ir secināts, ka Latvijas uzņēmējdarbības vide ir viduvēji draudzīga jauniem un esošiem jaunuzņēmumiem un galvenais motivācijas faktors iesaistīties uzņēmējdarbībā Latvijā ir iespēja palielināt savus ienākumus.

In the bachelor’s thesis “Start-up Enterprise, Business Environment and Individual Motivation to Start a New Company in Latvia”, the business environment in Latvia in the context of start-ups and the motivation of individuals to engage in the creation of new enterprises in Latvia are studied. In order to analyze these issues, the bachelor’s thesis examines what is a Start-up company, external business environment factors, business environment in Latvia and the motivation of individuals to become involved in creating a new company. The paper concludes that the Latvian business environment is moderately friendly to new and existing Start-up companies and the main motivation factor to engage in entrepreneurship in Latvia is the opportunity to increase income.
Start-up Enterprise, Business Environment and Individual Motivation to Start a New Company in Latvia
Keywords: Ekonomika; jaunuzņēmums; uzņēmējdarbības motivācija; ārējā uzņēmējdarbības vide; start-up; entrepreneurial motivation