E-komercijas uzņēmumu klientu piesaistes stratēģiju ietekme uz uzņēmumu attīstību - Klints, Arta (Latvijas Universitāte, 2020)
Arta Klints. Bakalaura darbs ‘’E-komercijas uzņēmumu klientu piesaistes stratēģiju ietekme uz uzņēmumu attīstību.’’ Bakalaura darba mērķis ir analizēt klientu piesaistes stratēģijas e-komercijas uzņēmumos, izmantojot teorētiskos materiālus. Autors ir izpētījis, kā šī brīža aktuālās stratēģijas, kuras izmanto e-komercijas uzņēmumi ietekmē klientu piesaisti un pārdošanas apjomus. Pirmajā nodaļā autors raksturo kas ir e-komercija un tās ietekmi uz klientiem, nodarbinātību un tirgu, balstoties uz zinātniskiem literatūras avotiem, kā arī, raksturo e-komercijas uzņēmumu uzsākšanas procesu. Otrajā nodaļā autors rasktuto klientu piesaisti, procesus un piesaistes stratēģijas, kā arī analizē stratēģiju nozīmi. Trešajā nodaļā ir apkopoti un analizēti pētījuma rezultāti. Bakalaura darbā ir veikts pētījums par stratēģiju ietekmi uz uzņēmumu attīstību. Pētījuma rezultātā ir izstrādātas pieejas efektīvu stratēģiju izstādei un ieviešanai uzņēmumos. Bakalaura darba apjoms ir 60 lapas, ar 2 pielikumiem un 21 attēlu.

Arta Klints. Bachelor's thesis "Influence of customer acquisition strategies of e-commerce companies on the development of companies. The aim of the bachelor's thesis is to analyze customer acquisition strategies in e-commerce companies using theoretical materials. The author has studied how current strategies used by e-commerce companies affect customer acquisition and sales. In the first chapter, the author describes what e-commerce is and its impact on customers, employment and the market, based on scientific literature, as well as describes the process of starting e-commerce companies. In the second chapter, the author finds the customer acquisition, processes and attraction strategies, and analyzes the importance of strategies. The third chapter summarizes and analyzes the results of the study. In the bachelor's thesis, a study has been conducted on the impact of strategies on the development of companies. As a result of the research, approaches have been developed for the exhibition and implementation of effective strategies in companies. The volume of the bachelor's thesis is 60 pages, with 2 appendices and 21 figures.
The Impact of E-commerce Companies Customer Acquisition Strategies to Companies Development
Keywords: Vadībzinātne; E-komercija; stratēģijas; klientu piesaiste; stratēģiskā plānošana; piesaistes kanāli