Stresa menedžments - Misāne, Sarmīte (Latvijas Universitāte, 2008)
Diplomdarbs ir veltīts tēmai, kas ir jo īpaši būtiska tulkiem, tas ir, stresa menedžmentam. Zināms, ka mūsdienās daudzas profesijas ir saistītas ar stresu. Un tulki pilnīgi noteikti ir tie, kurus lielā mērā skar stress. Savā darbā es centos noskaidrot, vai stress ir tikai slikts, vai varbūt zināmā mērā tas var būt arī labs. Turklāt es izpētīju daudzus veidus un metodes, kas palīdz pārvarēt stresu. Un sagatavoju vienkāršu aptauju, ko piedāvāju aizpildīt maniem studiju biedriem. Atbildes apstiprināja veco labo gudrību, ka viedokļu ir tikpat cik cilvēku. Protams, es pārspīlēju, jo dažos jautājumos bija arī vienprātība. Mana diplomdarba mērķis ir palīdzēt tiem, kas meklē līdzekļus stresa pārvarēšanai.

This diploma paper is devoted to a topic which is very relevant for interpreters, namely – stress management. It is widely known that nowadays many of professions are stressful. And interpreters are definitely ones of those mostly affected by stress. In my paper I tried to find out whether stress is only bad or probably to some extent it could be good as well. Besides, I explored many ways or methods for coping with stress. And I prepared a simple questionnaire that I offered to fill in my fellow students. The replies confirmed the good old piece of wisdom that the number of views is equal to the number of people. I exaggerate certainly because in some questions there were similar answers, too. The aim of my diploma paper is to assist those who look for stress management tools.
Stress Management
Keywords: Filoloģija