SPĒEK- ogles kompozītu membrānu sintēze un fizikālo īpašību raksturošana - Muškudiani, Giorgi (Latvijas Universitāte, 2019)
Darbā ir apskatīta SPĒĒK sintēze un SPĒĒK – ogles kompozītu membrānu izgatavošana, daļiņu disperģēšanai izmatojot ultraskaņu. Iegūtām membrānām tika veikts mehāniskās izturības tests, kura rezultātā tika noteikts tecēšanas robežspriegums un maksimālā elastīgā deformācija. SPĒĒK membrānām tika izmērīts virsmas dzeta potenciāls. Ir pētītās membrānu termiskās īpašības ar termogravimetrisko analīzi. Membrānu virsmas morfoloģija tika izpētītā ar SEM.

In this study synthesis of SPEEK and SPEEK – carbon composite membranes, was described and the membranes were prepared and homogenized using ultrasonic dispersion method. Mechanical stability test was performed for the membranes and maximal stress and strain were determined. Also, surface zeta potential of the membranes was investigated. Thermal properties of membranes were determined by thermogravimetric analysis. The membrane morphology was investigated by SEM.
SPEEK – carbon composite membranes synthesis and characterization of physical properties
Keywords: Ķīmija; SPĒĒK; OGLES KOMPOZĪTU MEMBRĀNAS; MEHĀNISKĀS ĪPAŠĪBAS; SEM; VIRSMAS DZETA POTENCIĀLS