Imigrācijas politika un tās efektivitāte Latvijā - Turčila, Veronika (Latvijas Universitāte, 2018)
Bakalaura darba tēma: „Imigrācijas politika un tās efektivitāte Latvijā”. Pētījuma objekts ir imigrācijas politika, priekšmets – imigrantu integrācija Latvijā. Pētījuma galvenie uzdevumi: 1) integrācijas procesu izvērtēšana saistībā ar Latvijas politiku; 2) integrācijas iespēju analīze; 3) galveno imigrācijas politikas struktūru un integrācijas attīstības izpēte; Pētījuma teorētisko bāzi veido citu autoru darbi par migrācijas jēdzienu, imigrācijas politiku un tendencēm Latvijā. Darba empīriskā daļa balstās uz esošo pētījumu izpēti, statistisko datu apkopošanu, normatīvo aktu un politikas dokumentu analīzi. Darba rezultāti saistīti ar imigrācijas politikas vērtējumu 8 integrācijas jomās: darba tirgus mobilitāte, ģimenes apvienošanās, izglītība, veselības aprūpe, politiskā līdzdalība, pastāvīgā uzturēšanās valstī, pilsonības iegūšanas iespējas un pretdiskriminācija.

Work title: “Immigration policy and its efficiency in Latvia”. The research object is the immigration policy, and research subject – immigrant integration in Latvia. Main objectives of the research: 4) evaluation of integration processes in relation to the policy in Latvia; 5) analysis of integration options; 6) study of main immigration policy structures and integration development; The theoretical foundation of the research is based on literature by other authors on the concept of migration, immigration policy and trends in Latvia. The empirical part of the research is based on studying existing research, statistical data collection, normative act and policy documentation analysis. The results of the research are connected to immigration policy evaluation in 8 branches of integration: labour market mobility, family reunification, education, healthcare, political involvement, permanent residency within the country, naturalization options and anti-discrimination.
Immigration policy and their efficiency in Latvia
Keywords: Politikas zinātne (politoloģija); immigration policy; integration; policy efficiency; imigrācijas politika; integrācija