Tīmekļa lapas tulkojumu pārvaldīšanas sistēmas izstrāde - Kaņeps, Olafs (Latvijas Universitāte, 2023)
Darba “Tīmekļa lapas tulkojumu pārvaldīšanas sistēmas izstrāde” mērķis ir izstrādāt tīmekļa vietnes sistēmu, lai lietotāji varētu pārvaldīt sev nepieciešamās tulkojumu etiķetes. Tīmekļa vietnē ir iespēja veidot kopīgus projektus ar citiem lietotājiem. Projekta administrators nosaka lietotāju sarakstu, kam ir pieeja projektam un rediģē atbilstoši vajadzībām, regulējot katra projekta lietotāja iespējas iesaistīties, piešķirot lomu jeb piekļuves līmeņa atļaujas etiķetēm. Projektā esošie lietotāji var piekļūt etiķešu vietnei, kur tās var atbilstoši izveidot un pielāgot savām vajadzībām. Darba ietvaros tika izstrādāta programmatūras prasību specifikācija, datu projektējuma apraksts, kā arī tulkojumu pārvaldīšanas sistēma un testēšana. Tīmekļa vietne tika izstrādāta izmantojot JavaScript valodu, reactJs un expressJs ietvarus, datu glabāšanai lietojot MongoDB, vizuālā izskata uzlabošanai Tailwind CSS ietvaru. Tika arī izmantotas citas papildu bibliotēkas un ietvari, atbilstoši vajadzībām.

The aim of “Development of a translations management system for web based solutions” is to develop a web system so that users can manage the translation labels they need. The website allows the creation of collaborative projects with other users, the project administrator defines the list of users who have access to the project and edits it according to the needs, regulating the permissions for each user to participate in the project. Existing users of the project can access the labels site, where they can create and adapt them to their needs. The work includes the specification of the software requirements, the description of the data design, and the translation management system and its testing. The website was developed using JavaScript, reactJs and expressJs frameworks, MongoDB for data storage and Tailwind CSS framework for visual appearance. Other additional libraries and frameworks were also used as required.
Development of a translations management system for web based solutions
Keywords: Datorzinātne; Tulkojumu pārvaldīšanas sistēma; Etiķetes; JavaScript; Vietne