Breika dejošana kā nopietns brīvā laika pavadīšanas veids - Borisova, Olga (Latvijas Universitāte, 2012)
Maģistra darba mērķis ir analizēt breika dejošanu kā nopietnu un ilgtermiņa brīvā laika pavadīšanas veidu. Pētījuma teorētisko bāzi veido brīvā laika izpētes pieejas socioloģijā, Roberta A. Stebbina nopietna brīvā laika perspektīvas analīze, sociālās teorijas pieejas dejošanas izpētē, ka arī citu pētījumu analīze. Darbā ir izmantots biogrāfiskās pieejas izziņas avots – dzīvesstāsta intervijas. Pētījuma rezultātā apstiprinās, ka breika dejošanu var uzskatīt par nopietnu brīvā laika pavadīšanas veidu. Pētījumā tika noteikti vairāki faktori, kas veicina dalībnieku ilgtermiņa iesaistīšanos breika dejošanas procesā. Šīs pētījums ir viens no retajiem socioloģiskiem pētījumiem par breika dejošanu, kur pētījuma priekšmets ir breika dejotāju pieredze. Atslēgvārdi: breika dejošana, nopietns brīvais laiks, brīva laika socioloģija, dzīvesstāsta intervijas.

The aim of the diploma paper is to analyze break dance as serious and long-term serious leisure activity. The theoretical base of research is formed by description of leisure theories in sociology, analysis of Robert A. Stebbin’s serious leisure perspective, description of social theories about dance and analysis of other researches. There are biographical method used –life story interviews. In the research result is proved that break dance can be seen as a serious leisure activity. Long-term involvement of participants in the process of break dancing contributes several factors. This research is one of rare sociological researches about break dancing. Keywords: break dance, serious leisure, sociology of leisure, life story interview.
Break dance as serious leisure
Keywords: Socioloģija