Aizturēšanas nosacījumi - Kaģis, Kārlis (Latvijas Universitāte, 2019)
Aizturēšanas institūts laika gaitā ir attīstījies un mainījies dažādi. Ņemot vērā, ka arī kriminālprocess un tā normatīvais regulējums mainās, kā arī prakses gaitā prasa uzlabojumus, aizturēšana arī tieši vai netieši var tikt ietekmēta. Līdz ar to aizturēšana un tās nosacījumi kriminālprocesa sfērā vienmēr var būt diskutabls temats. Pētījuma mērķis ir gūt izpratni par aizturēšanas institūtu, attīstību un regulējumu kā nacionālajā, tā arī starptautiskā aspektā, kā arī izpratnes veidošana par procesuālā likuma trūkumiem. Pētījuma uzdevumi ir izpētīt aizturēšanas teorētisko pamatu no procesuālā piespiedu līdzekļa un vēstures skatupunkta, tās priekšnoteikumus un procesuālo kārtību. Pētījuma rezultāti veicina izpratni par aizturēšanas attīstību, jēgu un nepieciešamību. Atslēgvārdi: aizturēšana, brīvība, procesuālais piespiedu līdzeklis.

Arrest institute has evolved and chanded over time. Taking into account that criminal process and regulatory framework is also changing and also practice shows that it may need improvements, arrest may also, directly or indirectly, be affected. Consequently, arrest and its conditions in the sphere of criminal proceedings may always be a disruptive subject. The objective of the study is to raise awareness of the institute, development and regulation of arrest, both in the national and international aspects, as well as raising awareness of the shortcomings of the procedural law. The tasks of the study are to study the theoretical basis of detention from the stage of procedural coercive and history, its prerequisites and procedural arrangements. The results of the study promote awareness of the development, meaning and necessity of arrest. Key words: arrest, liberty, procedural coercive measures.
Arrest conditions
Keywords: Juridiskā zinātne; aizturēšana; brīvība; procesuālais piespiedu līdzeklis