Investīciju portfeļa izveide, analīze un novērtēšana - Mende, Mārtiņš Jānis (Latvijas Universitāte, 2024)
Bakalaura darba tēma ir ‘’Investīciju portfeļa izveide, analīze un novērtēšana’’. Darba mērķis ir balstoties uz investīciju portfeļa vadīšanas teorētiskajiem aspektiem, izveidot, analizēt un novērtēt investīciju portfeli pēc iepriekš izvēlētas investēšanas stratēģijas, izstrādāt secinājumus un sniegt priekšlikumus investoriem. Bakalaura darbs sastāv no 3 daļām. Pirmajā daļā ir aplūkoti investīciju portfeļu teorētiskie aspekti. Otrā darba daļa sastāv no to faktoru analīzes un pētīšanas, kuri ietekmē ieguldītāju rīcību investīciju portfeļu izveidē. Trešā darba daļa sastāv no praktiskas investīciju portfeļa izveides, analīzes un novērtēšanas. Atslēgasvārdi: Investīciju portfelis, vērtspapīri, analīze, uzvedības faktori, ienesīgums.

The topic of the bachelor’s thesis is ‘’ Investment portfolio formation, analysis and valuation’’. The target of the thesis – based on the theoretical aspects of managing investment portfolios, create, analyse, and evaluate an investment portfolio, according to previously chosen investment strategy and additionally develop conclusions, and provide proposals to investors. The bachelor thesis consists of 3 parts. The first part examines and describes the theoretical aspects of investment portfolios. The second part of the work consists of the analysis and study of the factors that influence the behaviour of investors in the creation of investment portfolios. The third part of the work consists of creating, analysing, and evaluating an investment portfolio. Keywords: Investment portfolio, securities, analysis, behavioural factors, profitability.
Investment portfolio formation, analysis and valuation
Keywords: Ekonomika; Investīciju portfelis; Vērtspapīri; Analīze; Uzvedības faktori; Ienesīgums