Ziņu portālu virsrakstu stilistika salīdzinoši sastatāmā aspektā. - Saveļjeva, Jūlija (Latvijas Universitāte, 2012)
Jūlija Šuļgina Ziņu portālu virsrakstu stilistika salīdzinoši sastatāmā aspektā: bakalaura darbs. – Rīga, 2012. – 64 lpp. Dotais pētījums veltīts interneta ziņu portālos esošo publicistisko rakstu virsrakstu stilistisko īpatnību izpētei salīdzinoši pretstatošā aspektā. Šī pētījuma mērķis ir izpētīt leksiski stilistiskās īpatnības Latvijas krievvalodīgo, Krievijas un Polijas interneta portālu virsrakstos un to salīdzinājums. Analizējot virsrakstu bloku autors īpašu uzmanību veltīja leksisko līdzekļu stilistiskajām funkcijām. Darbs ir rekomendējams studentiem-filologiem, žurnālistiem, ka arī plašam cilvēku lokam, kuri interesējās par mūsdienu publicistiskā stila tendencēm.

Jūlija Šuļgina Stylistics of the Titles of the Op-Ed Articles on the News Portals in the Comparative Aspect: Bachelor work. - Rīga, 2012. - 64 p. The present research is devoted to the investigation of the stylistics of the titles of the op-ed articles on the news portals in the comparative aspect. The research goal is to identify and compare the lexical stylistic characteristics of the Russian-language Latvian, Russian and Polish titles on the news portals. Analyzing the titles the special attention was paid to the stylistic functions of the lexical resources. The paper can be recommended for students-philologists, journalists, and also for a wide range of people interested in the tendencies of the contemporary journalistic style.
Stylistics of the Titles of the Op-Ed Articles on the News Portals in the Comparative Aspect.
Keywords: Valodniecība