Mākoņskaitļošanas pakalpojumu pielietošana mūsdienu tīmekļa risinājumos - Broks, Ainis (Latvijas Universitāte, 2020)
Bakalaura darbā apskatīts mākoņu skaitļošanas jēdziens un tā raksturojošie lielumi, izvietošanas un pakalpojumu modeļi. Uzskaitīti un salīdzināti populārākie pakalpojumu sniedzēji, to maksājumu modeļi. Pakalpojumu sniedzēji ir salīdzināti un analizēti, veicot lietotnes izvietošanu to platformās, salīdzinot dažādas iezīmes. Darba mērķis ir salīdzināt tradicionālo izstrādes modeli ar mākoņu skaitļošanas izstrādes modeli, apskatīt lietojumgadījumu scenārijus, kad mākoņu skaitļošanu ir labāk izmantot, uzzināt, kurš pakalpojumu sniedzējs nodrošina optimālākās izmaksas un ērtāko izvietošanu

Bachelors paper describes concept, characteristics, deployment and service models of the cloud computing. Most popular providers are described and compared by deploying application using their services. Main goal of the work is to compare traditional development model with cloud computing development, learn when cloud computing is best to use and get to know which cloud provider has the best platform for fast development.
Usage of cloud computing services in modern web solutions
Keywords: Datorzinātne; mākoņu skaitļošana; arhitektūra; tīmeklis; izvietošana