Galīgu frekvenciālu automātu iespējas - Zbitkovskis, Rihards (Latvijas Universitāte, 2014)
Bakalaura darbā "Galīgu frekvenciālu automātu iespējas" ir aprakstīts frekvenciālu aprēķinu jēdziens, apkopoti līdz šim zināmie rezultāti par frekvenciāli aprēķināmām valodām un pētīti frekvenciāli galīgi automāti. Darba ietvaros pierādītas dažas teorēmas par noteikta tipa relāciju eksistenci, par aprēķinu modeli ņemot frekvenciālus Lasvegasas transformatorus. Atslēgvārdi: frekvenciāli aprēķini, Lasvegasas automāts, transformators.

Paper "Capabilities of frequency finite automata" describes the notion of frequency computation, summarizes known results and studies frequency finite automata. In this work, some results about existance of relations of certain type are proven. The chosen computation model is frequency Las Vegas transducers. Keywords: frequency computation, Las Vegas automaton, transducer.
Capabilities of frequency finite automata
Keywords: Datorzinātne