Starptautiskās attīstības iespējas SIA "Rimi Baltic" - Bernāns, Gatis (Latvijas Universitāte, 2019)
Diplomdarbu “ SIA “Rimi Baltic” starptautiskās attīstības iespējas” izstrādājis Gatis Bernāns, diploma darba vadītājs – Egīls Fortiņš. Diplomdarba mērķis ir noteikt starptautiskās attīstības iespējas uzņēmumā SIA “Rimi Baltic”. Diplomdarba izstrādē izmantotas šādas pētījuma metodes: aprakstošā metode, informācijas apstrādes metode, analīzes metode un grafiskās attēlošanas metode. Diplomdarba pirmajā nodaļā autors analizē teorētiskās literatūras avotus par mazumtirdzniecības nozari un tās starptautiskajiem aspektiem, lai veidotu teorētisko bāzi pēc kuras tālākajās nodaļās varētu veikt SIA “Rimi Baltic” starptautisko attīstības iespēju izpēti. Diplomdarba otrajā nodaļā, izmantojot statistikas datus un publiski pieejamos finanšu pārskatu datus par SIA “Rimi Baltic”, tiek analizēti uzņēmuma galvenie finanšu rādītāji par periodu 2015.-2018. gadu, lai gūtu priekšstatu par uzņēmuma finanšu stāvokli, kas nosaka uzņēmuma attīstības iespējas nākotnē. Diplomdarba t rešajā daļā autors izvirza iespējamos SIA “Rimi Baltic” starptautiskās attīstības iespējas virzienus. Diplomdarba izstrādē izmantotā informācijas bāze ir akadēmiskās un profesionālās literatūras avoti, statistikas dati par uzņēmumu un nozari, interneta resursi un datu bāzes, kā arī publiski pieejamā informācija par uzņēmumu saimnieciskās darbības rezultātiem. Diplomdarba rezultātā izstrādāti priekšlikumi SIA “Rimi Baltic” starptautiskajai attīstībai. Diplomdarbs sastāv no 60 lapaspusēm, iekļaujot 8 tabulas, 8 attēlus un 22 literatūras avotus.

Diploma Thesis “International Development Opportunities of SIA“ Rimi Baltic” was developed by Gatis Bernāns, diploma supervisor - Egīls Fortiņš. The aim of the diploma paper is to identify opportunities for international development in the company SIA Rimi Baltic. The following research methods were used in the development of the diploma paper: descriptive method, information processing method, analysis method, and graphical representation method. In the first chapter of the diploma paper, the author analyzes the sources of theoretical literature on the retail sector and its international aspects in order to form the theoretical basis for further research of international development opportunities of SIA Rimi Baltic. The second chapter of the diploma paper uses statistical data and publicly available financial reports on Rimi Baltic Ltd. to analyze the company's main financial indicators for the period 2015-2018. year to get an idea of t he company's financial position, which determines the company's future development opportunities. In the third part of the diploma paper the author proposes possible directions of the international development opportunities of SIA “Rimi Baltic”. The information base used for the development of the diploma paper is the sources of academic and professional literature, statistical data on the company and industry, Internet resources and databases, as well as publicly available information on the economic performance of the companies. As a result of the diploma paper, proposals for the international development of SIA Rimi Baltic have been developed. The diploma paper consists of 60 pages, including 8 tables, 8 pictures and 22 literature sources.
International development opportunities of SIA "Rimi Baltic"
Keywords: Ekonomika; Starptautiskā ekonomika; Mazumtirdzniecība; Uzņēmuma attīstības iespējas; Starptautiskā tirdzniecība