Dizaina un struktūrskices izstrāde virtuālās realitātes platformai - Ābola, Ina (Latvijas Universitāte, 2021)
Projektā “VR SafeScaff” tiek risināta problēma par atbilstošu lietotāja pieredzes un lietotāja saskarnes izstrādi, kas nodrošina pēc iespējas ērtāku un uztveramāku lietojamību un dizainu, balstoties uz vairāku pētījumu rezultātiem. Darba mērķis ir izstrādāt struktūrskici un dizainu virtuālās realitātes projektam “VR SafeScaff”. Darba rezultātā tika izveidota dizaina struktūrskice virtuālās realitātes platformai “VR SafeScaff”, kura arī tika veiksmīgi implementēta pirmajā programmatūras versijā. Apmācības platformas pirmo versiju arī aplūkoja neatkarīgi lietotāji un būvniecības nozares lietotāji, kuri deva savus ieteikumus tā turpmākai projekta attīstībai un uzlabojumiem. Darba apjoms – 68. lpp., 7 tabulas, 31 attēli un 3 pielikumi. Atslēgvārdi: lietotāja saskarne, lietotāja pieredze, virtuālā realitāte, apmācības platforma, uz cilvēku vērsts dizains.

Master’s Thesis “Development of wireframe and design for virtual reality training platform”. The project "VR SafeScaff" addresses the issues of developing user experience and user interface that ensure the most comfortable and easily perceivable design possible, basing on the results of several studies The goal of the Thesis is to develop a wireframe and design for the virtual reality project "VR SafeScaff". As a result of the work, wireframe and design for the virtual reality platform “VR SafeScaff” was created, which was also successfully implemented in the first software version. The first version of the training platform was also viewed by independent users and users in the construction industry, who gave their advice on the further development and improvement of the project. The work contains 68 Pages, 7 Tables, 31 Figures and 3 Appendixes. Keywords: user interface, user experience, virtual reality, learning platform, User- centered design.
Development of wireframe and design for virtual reality training platform
Keywords: Datorzinātne; Lietotāja saskarne; Lietotāja pieredze; Virtuālā realitāte; Apmācības platforma; Uz cilvēku vērsts dizains