Organisko vielu plūsmu izmaiņas Latvijas un Zviedrijas virszemes ūdeņos mainīgas antropogēnās slodzes apstākļos - Apsīte, Elga (My University, 1999)
Darbā pirmo reizi veikts salīdzinošs reģionāls pētījums par organisko vielu satura izmaiņām Latvijas un Zviedrijas upēs mainīgās antropogēnās slodzes apstākļos, kompleksi izvērtēti vides kvalitātes organisko vielu satura raksturojošo parametru nacionālo monitoringu dati un to izmantojamība ilgtermiņa izmaiņu analīzē; veikts plašs pētījums par organiskā slāpekļa un oglekļa attiecību reģionālajām izmaiņām Zviedrijas upēs; pirmo reizi veikts komplekss pētījums par augsnes, virszemes ūdeņu un ezeru nogulumu humusvielām Latvijā, pierādīta virszemes ūdeņu un ezeru nogulumu humusvielu īpašību veidošanās atkarība no ūdeņos noritošo bioloģisko un ķīmisko procesu rakstura ūdenstilpnēs un tecēs; pētīta augsnes organisko vielu humifikācijas pakāpe un tās izmaiņu raksturs dažāda zemes lietojuma augsnēs Latvijā.
The flow of organic matter in furface waters of Latvia and Sweden under variable antropogenic impact
Keywords: virszemes ūdeņi; organiskās vielas; humusvielas; antropogēnā slodze; surface waters; organic matter; humic substances; antropogenic impact