Personalizētas mācīšanās iespējas 3.klases skolēniem caurviju prasmju kontekstā - Zikmane, Laura (Latvijas Universitāte, 2022)
Šobrīd skolās ir novērojamas situācijas, kurās ne vienmēr skolēnam ir iespēja mācību procesa gaitā parādīt sevi un atklāt savas prasmes vai spējas, kas turklāt rada neveselīgu uzskatu par mācīšanos. Ne vienmēr mācību procesā tiek ņemtas vērā skolēna intereses, tādēļ darba autore uzsver, ka šīs mācību problēmas būtu novēršamas, ja mācību procesu vairāk balstītu uz personalizētas mācīšanās teorētiskām nostādnēm. Bakalaura darbs “Personalizētas mācīšanās iespējas 3.klases skolēniem caurviju prasmju kontekstā.” Sastāv no 2 nodaļām un 5 apakšnodaļām secinājumiem, izmantotās literatūras un avotu saraksta un pielikumiem. Lai veiktu pētījumu par bakalaura darba tēmu “Personalizētas mācīšanās iespējas 3.klases skolēniem caurviju prasmju kontekstā.” tika izmantota pedagoģiskā novērošana kā datu vākšanas metode. Ievadā tiek atspoguļota bakalaura temata aktualitāte mūsdienās, norādīts pētījuma objekts, priekšmets, mērķis, pētījuma jautājums un pētījuma uzdevumi. Pirmajā daļā tika analizēta zinātniskā literatūra un avoti. Tika analizēti temati: Personalizētas mācīšanās iespējas caurviju prasmju kontekstā, integrētā mācību procesa izpausmes personalizētās mācību nodarbībās. Otrajā daļā veikts pētījums, kur autore ar novērošanas metodi izstrādā skolēnu personalizētos mācību profilus. Darba autore ir izstrādājusi respektīvi teorētiskus mācību modeļus, kuros ir iekļauta iespējamā skolēna variatīvā darbība, balstoties uz izstrādātajiem mācību profiliem. Pētījuma uzdevumi ir realizēti un analizēti, bakalaura noslēgumā iekļaujot secinājumus. Bakalaura darba apjoms 55 lappuses. Darbs ietver 30 izmantotos literatūras avotus. Atslēgvārdi: sākumskolas skolēni, personalizēta mācīšanās, personalizēti skolēnu mācīšanās profili, integrēts mācību process

Currently, there are situations in schools where the student does not always have the opportunity to show himself and reveal his skills or abilities during the learning process, which also creates an unhealthy view of learning. The student's interests are not always taken into account in the learning process, therefore the author of the paper emphasizes that these learning problems could be prevented if the learning process was based more on the theoretical principles of personalized learning. Bachelor's thesis "Personalized learning opportunities for third grade students in the context of transversal skills” Consists of 2 chapters and 5 subsections, conclusions, list of used literature and sources, and appendices. To conduct research on the topic of the bachelor's thesis "Personalized learning opportunities for third grade students in the context of transversal skills" pedagogical observation was used as a data collection method. The introduction reflects the relevance of the bachelor's topic today, the research object, subject, purpose, research question and research tasks are indicated. In the first part, scientific literature and sources were analyzed. Topics were analyzed: Personalized learning opportunities in the context of transversal skills, manifestations of the integrated learning process in personalized learning lessons. In the second part, a study was carried out, where the author develops the personalized learning profiles of students using the observation method. The author of the work has developed respective theoretical learning models, which include the possible variable activity of the student, based on the developed learning profiles. The research tasks have been realized and analyzed, including the conclusions in the bachelor's thesis. The volume of the bachelor thesis is 55pages. The work includes 30 used literature sources. Keywords: primary school students, personalized learning, personalized student learning profiles, integrated learning process
Personalized learning opportunities for third grade students in the context of transversal skills
Keywords: Skolas pedagoģija; sākumskolas skolēni; personalizēti skolēnu mācīšanās profili; personalizēta mācīšanās; integrēts mācību process