Vjetnamiešu kopiena Latvijā: akulturācijas modeļa analīze - Kriķis, Jurģis Mārtiņš (Latvijas Universitāte, 2021)
Bakalaura darba “Vjetnamiešu kopiena Latvijā: akulturācijas modeļa analīze” mērķis ir noskaidrot Latvijā esošās vjetnamiešu kopienas plānus, uzskatus un mērķus saistībā ar akulturāciju, un lai varētu izprast šīs kopienas vēlamo akulturācijas stratēģiju un piedāvāt ieteikumus priekš valsts politikas. Darbs tika izstrādāts balstoties uz zinātniskās literatūras pētniecību un autora pašizveidotās aptaujas, rezultātu apkopojumu un analīzi. Bakalaura darbu veido 3 daļas, kur tiek apskatīts akulturācijas vēsturi un stratēģijas, kā arī vjetnamiešu kopienu vēsturi citās valstīs, aptaujas izveidi un datu apkopošanu, rezultējoties ar datu analīzi un priekšlikumu izteikšanu. Neieskaitot titullapu, satura rādītāju, bibliogrāfiju, pielikumu, un kopsavilkumu, bakalaura darba apjoms ir 40 lapas. Atslēgas vārdi: Vjetnamiešu kopiena, akulturācija, migrācija, Vjetnama, Latvija.

The aim of the bachelor's thesis “Vietnamese Community in Latvia: Acculturation Module Analysis” is to find out the plans, views, and goals of the Vietnamese community in Latvia related to acculturation, and to understand the desired acculturation strategy and offer recommendations for public policy. The work was developed based on the research of scientific literature and the author's survey, summary, and analysis of results. The bachelor's thesis consists of 3 parts, which look at the history and strategies of acculturation, as well as the history of Vietnamese communities in other countries, the development of a survey, and data collection, resulting in data analysis and proposals. Excluding the title page, table of contents, bibliography, appendix, and summary, the length of the bachelor's thesis is 40 pages. Keywords: Vietnamese community, Latvia, Vietnam, acculturation, migration.
Vietnamese Community in Latvia: Acculturation Module Analysis
Keywords: Āzijas studijas; Vjetnamiešu kopiena; Akulturācija; Migrācija; Vjetnama; Latvija