Medicīnas tūrisma konkurētspēja Baltijas valstīs - Plankā, Līga (Latvijas Universitāte, 2015)
Medicīnas tūrisms ir viena no straujāk augošajām nozarēm ne tikai Baltijas valstīs, bet arī pasaulē. Lai gan Baltijas valstīs pastāv labi apstākļi medicīnas tūrismam, šīs valstis nav kļuvušas par populārām Eiropas medicīnas tūrisma galamērķu valstīm. Pētījuma mērķis ir, pamatojoties uz Baltijas valstu medicīnas tūrisma konkurētspējas Eiropas tirgū un Latvijas veselības tūrisma klastera ietekmes veselības aprūpes pakalpojumu eksporta veicināšanā izpēti, izstrādāt ieteikumus Latvijas medicīnas tūrisma piedāvājuma konkurētspējas palielināšanai. Darba rezultātā ir izstrādāti secinājumi un priekšlikumi dažādām Latvijas institūcijām un nozarei kopumā par Latvijas medicīnas tūrisma piedāvājuma konkurētspējas palielināšanu.

Medical tourism is one of the most rapidly growing sectors not only in the Baltic countries, but also in the whole world. Even though the Baltic countries have favorable conditions for medical tourism, these countries have not become popular European medical tourism destinations. The aim of the research is to develop proposals on how to increase competitiveness of Latvian medical tourism, based on study of medical tourism competitiveness of Baltic countries in European market and the impact of Latvian health tourism cluster in improving export of health care services. Thus, conclusions and proposals were developed for different Latvian institutions and the sector in general on how to increase competitiveness of Latvian medical tourism.
Medical tourism competitiveness in the Baltic country's
Keywords: Vadībzinātne; medicīnas tūrisms; konkurētspēja; veselības aprūpes pakalpojumu eksports; Latvijas veselības tūrisma klasteris