Hoya EyeGenius pielietojamība asociētās forijas noteikšanai - Vinogradova, Polina (Latvijas Universitāte, 2020)
Maģistra darbs ir uzrakstīts latviešu valodā uz 54 lapaspusēm. Satur 34 attēlus, 4 pielikumus un 40 atsauces uz literatūras avotiem. Darba mērķis bija izvērtēt digitalizētās asociētās forijas novērtēšanas metodes pielietojamību. Pētījumā piedalījās 40 dalībnieki vecumā 19-28 gadi. Darbā tika analizēti un salīdzināti asociētās forijas mērījumi, iegūtie ar dažādiem testiem – digitalizētiem un drukātiem. Pētījumā tika noteikts, ka Hoya EyeGenius Mallett testa rezultāti ir salīdzināmi ar STOP testa rezultātiem, bet ir atšķirīgi no Hoya EyeGenius aprēķina metodes testa un Wesson kartes.

Master thesis is written in Latvian on 54 pages. It contains 34 figures, 4 appendixes and 40 references. The aim was to explore a usage of digitalized associated phoria tests. 40 participants at age 19-28 years took part in this research. The measurements of associated phoria done on digital and printed tests were analysed and compared. The results showed that Hoya EyeGenius Mallett test measurements are comparable to STOP test but differ from Hoya EyeGenius method test and Wesson card.
Use of Hoya EyeGenius in Assessment of Associated Phoria
Keywords: Fizika; asociētā forija; Hoya EyeGenius Mallett tests; Hoya EyeGenius aprēķina metodes tests; STOP tests; Wesson karte