Ģeogrāfiskās informatīvās sistēmas izveide - Hlopoks, Pāvels (Latvijas Universitāte, 2006)
Šī bakalaura darba mērķis ir izpētot jau eksistējošas ģeogrāfiskās informatīvās sistēmas, un balstoties uz iegūto informāciju, izstrādāt ģeogrāfisko informatīvo sistēmu “Latvijas Autoceļu sistēma”. Pētījuma sākumā detalizēti ir aplūkota viena no iespējamajām ģeogrāfiskās informatīvās sistēmas izveides metodēm, pēc kuras ir izstrādāta ģeogrāfiskā informatīvā sistēma “Latvijas Autoceļu sistēma”. Darba turpinājumā ir aprakstītas arī konkrētās ģeogrāfiskās informatīvās sistēmas raksturīgās iezīmes, sniedzot ieskatu to realizācijā. Pētījuma noslēgumā ir veikta ģeogrāfiskajai informatīvajai sistēmai “Latvijas Autoceļu sistēma” iespējamo uzlabojumu sarakstu, nosakot katra stiprās puses. Darba rezultātā ir izstrādāta konkrēta ģeogrāfiskā informatīvā sistēma.

The aim of my Bachelor's thesis is to build geographically informative system „Latvian Road system” by examining the existing geographically informative systems. In the beginning of my thesis work I describe in detail one of the possible methods how to create geographically informative systems that leads to the creation of „Latvian Road system”. The thesis work describes the traits and realization of the geographically informative system. At the conclusion of my thesis work I have added a list of possible amendments to the existing geographically informative system. As a result a specific geographically informative system has been created.
Development of geographical information system
Keywords: Datorzinātne