Personas brīvības krimināltiesiskā aizsardzība - Ulmane, Irēna (Latvijas Universitāte, 2013)
Bakalaura darbs satur 54 lapas teksta datorsalikumā par tēmu „Personas brīvības krimināltiesiskā aizsardzība”. Darbs uzrakstīts latviešu valodā. Bakalaura darba mērķis ir salīdzināt ar personas brīvību saistītos nozieguma viedus, lai panāktu to nošķiršanu, un tie ir nelikumīga brīvības atņemšana, personas nolaupīšana, ķīlnieku sagrābšana. Visumā, darbam ir pārskata raksturs un tas sastāv no piecām nodaļām, kur pirmajā ir aprakstīta jēdziena „brīvība” izpratne. Otrā nodaļa apraksta noziedzīgos nodarījumus pret personas brīvību, bet trešajā nodaļā ir sniegta šo nodarījumu objektīvo un subjektīvo pazīmju salīdzināšana. Ceturtā nodaļa aplūko ārvalstu tiesību ietekmi uz personas brīvības aizsardzību, un piektā nodaļā sniedz ieskatu noziedzīgo nodarījumu pret personas brīvību novēršanā un apkarošanā.

Bachelor`s Thesis contains 54 pages of text in computer on a topic „Personal liberty through criminal law”. Work is written in Latvian. Bachelor`s thesis goal is to compare the individual`s freedom related crimes to achieve their seperation, and these crimes are unlawful imprisonment, kidnapping, hostage- taking. Overall, the work is composed of five chapters, the first one describes the concept of „freedom”. The second chapter covers offenses against personal liberty, and the third chapter provides the difference between objective and subjective features. The fourth chapter examines the impact of foreign law on the protection of personal liberty, and the fifth chapter provides an insight into offenses against personal liberty its prevention and suppression.
Personal freedom through criminal law
Keywords: Juridiskā zinātne