Projekts: Fitnesa un rehabilitācijas centra izveide Rīgā - Karole, Natālija (Latvijas Universitāte, 2010)
Maģistra darba nosaukums ir „Projekts: fitnesa un rehabilitācijas centra izveide Rīgā”. Rehabilitācijas, fitnesa un atpūtas komplekss SIA „AquaFitStudio” piedāvās Latvijā unikālās nodarbības ar zemūdens trenažieriem. Šāda veida nodarbības ir paredzētas sekojošiem mērķiem: grupu vingrinājumiem, fiziskajai terapijai, rehabilkitācijai, personālajiem treniņiem un atlētiskajiem treniņiem. Zemūdens trenažierus var izmantot cilvēki ar kustību traucējumiem tādu slimību dēļ kā artrīts, muskuļu sāpes, senāki ievainojumi, korpulence vai arī cilvēki, kas vēlas uzlabot fizisko formu. Nodarbības ar zemūdens trenažieriem ir piemērotas gan cilvēkiem ar labu fizisko formu, gan ne tik labu. Zemūdens trenažieri ir piemēroti izmantošanai medicīnas un fitnesa procedūrām. Nodarbību ar zemūdens trenažieriem priekšrocības ir vingrinājumi ūdenī, jo tie nodrošina treniņu, kas nepārslogo locītavas un muguru. Rezultātā tiek mazāk traumēta mugura un ceļgali, tiek nodrošināta konstanta ūdens masāža, komfortablā veidā tiek nodrošināts treniņš ūdens vidē.

The title of the Master’s Thesis is ”Project: foundation of the fitness and rehabilitation centre in Riga”. Rehabilitation, fitness and rest complex “AquaFitStudio” will offer unique exercises with underwater equipment. These exercises are intended for the following goals: group exercises, physical therapy, rehabilitation, individual training and athletic training. Underwater exercise equipment can be used by people with movement disorder caused by arthritis, myalgia, traumatism, stoutness and also by people who want to improve their physical form. Exercises with underwater equipment are meant both for the people in good physical form and for those who are not. Underwater equipment is meant for medical and fitness procedures. In exercises with underwater equipment preference is given to exercises in water as they secure safety for back and articulations. As a result, back and knees are less traumatized, permanent water massage is provided; water exercises take place in a comfortable atmosphere.
The Project of Fitness and Rehabilitation centre creation in Riga
Keywords: Finanses un kredīts