Aspektorientētā programmēšana - Indriksons, Uldis (Latvijas Universitāte, 2006)
Darbā apskatītas problēmas, kas saistītas ar nefunkcionālo prasību iekapsulēšanu atsevišķās entītijās un piedāvāts problēmas risinājums, izmantojot aspektorientētās programmēšanas metodoloģiju. Darba autors darbā aprakstījis aspektorientētās programmēšanas pamatprincipus un piedāvātās priekšrocības, kā arī šobrīd pieejamās realizācijas metodoloģijas lietošanai. Sīkāk izpētīta aspektorientētās programmēšanas realizācija ar AspectJ valodas palīdzību un nodemonstrēti daži aspektorientētās programmēšanas praktiskie pielietojumi, lai salīdzinātu tos ar ierastajām programmēšanas metodoloģijām.

The study discusses problems concerning encapsulation of secondary requirements in separated entities and proposes solution of problem using methodology of aspect-oriented programming. Author explains basic principles and advantages of aspect-oriented programming as well as currently accessible realizations of this methodology. Realization of aspect-oriented programming is described by the way of AspectJ language. The study includes also several practical applications of aspect-oriented programming to compare them with usual methodologies of programming.
Aspect-Oriented Programming
Keywords: Datorzinātne