Pētera šmita vēstule latviešu un lietuviešu folkloristam, etnogrāfam Eduardam Volteram - Schmidt, Peter (My University, 1912)
Vēstulē P. Šmits runā par latviešu mitoloģiju, tautas dziesmām, piemin A. Bīlenšteina darbu par latviešu koka celtnēm, lietuviešu valodnieku K. Būgu, kā arī interesi par citu tautu folkloru, priecātos par E. Voltera viedokli par saviem rakstiem, lūdz atsūtīt veco katoļu Katehismu.
Sehr geehrter Herr Wolter!
Keywords: Research Subject Categories::HUMANITIES and RELIGION; Schmidt Peter; Šmits Pēteris; Wolter Eduard (1856-1941)); Volters Eduards (1856-1941); Volteris Eduardas (1856-1941); Būga Kazimirs (1879-1924); Būga Kazimieras (1879-1924); Bielenstein August (1826-1907); Bīlenšteins Augusts (1826-1907)