Uzņēmuma VSIA “Rīgas psihiatrijas un narkoloģijas centrs” finansiālā stāvokļa novērtējums - Zagorska, Iveta (Latvijas Universitāte, 2024)
Bakalaura darba tēma ir “Uzņēmuma VSIA “Rīgas psihiatrijas un narkoloģijas centrs” finansiālā stāvokļa novērtējums”. Pētāmā uzņēmuma finanšu rādītāju novērtēšana šobrīd ir ļoti aktuāla, jo ir svarīgi, lai šis uzņēmums veiksmīgi darbotos un pieņemtu pārdomātus finanšu lēmumus savai attīstībai. Pētāmais uzņēmums ir vadošā valsts sabiedrība, kas darbojas ļoti nozīmīgā jomā, jo rūpējas par sabiedrības psihisko labklājību, kas Latvijā ir pasliktinājusies pēdējo gadu laikā pandēmijas ietekmē. Darba mērķis ir, veikt VSIA “Rīgas psihiatrijas un narkoloģijas centra” finansiālā stāvokļa novērtējumu, lai sniegtu rekomendācijas finansiālā stāvokļa uzlabošanai. Bakalaura darba pētījuma ietvaros izmantotas vairākas pētījuma metodes, kuru rezultātā izdarīti secinājumi un sniegti priekšlikumi ar rekomendācijām pētāmā uzņēmuma finansiālā stāvokļa uzlabošanai.

The topic of the bachelor thesis is "Assessment of the financial condition of the company VSIA "Rīga Psychiatry and Narcology Center"". Evaluating the financial indicators of the company under study is currently very relevant, because it is important for this company to operate successfully and make thoughtful financial decisions for its development. The company under investigation is a leading state company that operates in a very important field because it takes care of the mental well-being of society, which has deteriorated in Latvia in recent years under the influence of the pandemic. The aim of the work is to assess the financial condition of VSIA "Riga Psychiatry and Narcology Center" in order to provide recommendations for improving the financial condition. Several research methods were used as part of the bachelor's thesis research, as a result of which conclusions were drawn and proposals were presented with recommendations for improving the financial condition of the company under study.
Assessment of the financial condition of the company VSIA "Rīga Psychiatry and Narcology Center
Keywords: Ekonomika un uzņēmējdarbība; finansiālā stāvokļa novērtējums; finanšu analīze; rentabilitāte; likviditāte; maksātspēja