Korupcijas jautājuma atspoguļojums latviešu presē: 1918.g. 18. novembris – 1934.g. 15. maijs - Induleviča, Inese (Latvijas Universitāte, 2010)
Korupcijas problemātika Latvijas parlamentārās demokrātijas (1918 – 1934) posmā ieņēma nozīmīgu vietu politiskajā un saimnieciskajā dzīvē, par ko sabiedrība pamatā guva informāciju tieši no preses izdevumiem. Korupcijas jautājums latviešu preses kontekstā vēl nav pētīts tādēļ ir svarīgi noskaidrot ar to saistītās tendences, lai labāk varētu izprast arī citus politiskās un sabiedriskās vēstures aspektus attiecīgajā periodā. Bakalaura darba mērķis ir, izpētot desmit atšķirīgus preses izdevumus latviešu valodā par attiecīgo laika posmu, noskaidrot būtiskākos aspektus rakstos par korupciju, kā arī izdarīt secinājumus par to pamatotību un iespējamajām sekām.

In the period of parliamentary democracy in Latvia (1918 – 1934) a corruption subject took a very important place in polytical and social life, and basicly the society wised up about it from press. The subject of corruption in the context of press haven’t been researched yet, therefore it is important to investigate essential tendencies in articles about corruption better to realize other political and social processes in this period. The aim of the Bachelor’s Project is to investigate ten different latvian newspapers of accordant period of time, clarify esseitial aspects of articles about corruption, and make conclusions about propriety and possible consequences.
Reflection of Corruption Subject in Latvian press 18.11.1918.–15.05.1934.
Keywords: Vēsture