Sievietes tēla reprezentācija televīzijas raidījumā "Kristīnes Virsnītes sarunas" - Plīkša, Elizabete (Latvijas Universitāte, 2022)
Bakalaura darbs “Sievietes tēla reprezentācija televīzijas raidījumā “Kristīnes Virsnītes sarunas”” tika izstrādāts ar mērķi izpētīt raidījuma “Kristīnes Virsnītes sarunas” abu (2020. gada un 2021. gada) sezonu epizodes, un noskaidrot kā tiek reprezentēts sievietes tēls raidījumā. Darba teorētiskā daļa skaidro reprezentāciju un reprezentācijas jēdzienu, identitātes jēdzienu, tēla jēdzienu, masu mediju ietekmi uz sabiedrību, dzimumu lomas ideoloģiju televīzijā, kā arī kultivācijas un rāmējuma teorijas. Darba metodoloģiskā daļa sastāv no trīs pētniecībai izmantotajām metodēm —kvantitatīvās kontentanalīzes, fokusa grupas un daļēji strukturētas intervijas pētniecības metodēm.

Bachelor thesis “Representation of a woman’s image in the Latvian broadcast “Kristīnes Virsnītes sarunas”” was designed to explore episodes of both (2020 and 2021) seasons on the broadcast, and to find out how the image of a woman in the broadcast is represented. The theoretical part of the work explains the concept of representation and representation, the concept of identity, the concept of image, the influence of mass media on society, the ideology of gender roles on television, and the theories of cultivation and rationing. The methodological part of the work consists of three methods used for research: quantitative content analysis, focus group and semi—structured interview research methods.
Representation of a woman's image in the Latvian broadcast "Kristīnes Virsnītes sarunas"
Keywords: Komunikācijas zinātne; sievietes reprezentācija; tēls; raidījums; kontentanalīze