Realitātes reprezentācijas principi Kristofera Nolana kinofilmā "Inception" - Potapenkova, Diāna (Latvijas Universitāte, 2017)
Bakalaura darba tēma - Realitātes reprezentācijas principi Kristofera Nolana kinofilmā “Inception”. Darba mērķis ir izpētīt realitātes reprezentācijas paņēmienus un realitātes koncepciju K. Nolana kinofilmā “Inception”. Darba ietvaros tika analizēta kinofilma “ Pirmsākums”. Darba pirmā daļa ir teorētiskā daļa, kas iekļauj sevī informāciju par kino izteiksmes līdzekļiem, naratīva konstrukcijas principiem, laiku un telpu kinofilmās. Otrā daļa ir veltīta pētniecības metodēm – naratīvai un semiotiskai analīzei. Trešajā daļā ir veikta semiotiskā analīze, tika analizēti filmas varoņi, simboli, kas parādās filmas gaitā un naratīva filmas analīze, ar kuras palīdzību tika analizēta filmas naratīva struktūra un tas nozīmē. Darbs noslēdzas ar secinājumiem par teorētisko un empīrisko daļu.

Bachelor’s thesis theme - Principles of Reality Representation in Christopher Nolan's “Inception”. Goal of the thesis is to research reality representation techniques and reality concept of the C. Nolan’s “Inception”. First part of work is theoretical part, which includes information about expression methods, narrative construction principles, time and space in films. Second part is dedicated to research techniques – narrative and semiotic analysis. In third part semiotic analysis is performed, where characters and symbols, are analyzed. Narrative analysis is used to understand narrative structure of the film and its significance. Thesis is concluded with conclusions and observations regarding theoretical and empirical part.
Principles of Reality Representation in Christopher Nolan's "Inception"
Keywords: Komunikācijas zinātne; Inception; simboli; naratīvs; Nolans; kino