Latviešu valodas kā simboliskas un konstitucionālas vērtības ģenēze un tās ilgtspējas nodrošināšanas objektīvā nepieciešamība - Anspaka, Dace (Latvijas Universitāte, 2022)
Bakalaura darbs aplūko latviešu valodas kā valsts valodas vēsturisko attīstību un latviešu valodas konstitucionālo un simbolisko vērtību. Darba struktūru veido ievads, četras nodaļas un kopsavilkums. Darbam kopumā izmantoti 174 avoti, no tiem 81 literatūras avots, kā arī 40 normatīvie akti, 24 juridiskās prakses materiāli un 29 citi avoti.

The bachelors's thesis examines the historical development of the Latvian language as the state language and the symbolical and constitutional value of the Latvian language. The structure of the bachelor's thesis is made up by an introduction, four chapters and a summary. The total 174 sources have been used, including 81 literature sources, as well as 40 normative enactments, 24 materials of legal practice and 29 other sources
The genesis of the symbolical constitutional value of the Latvian language and objective necessity to ensure its sustainability
Keywords: Juridiskā zinātne; valsts valoda; konstitucionālā vērtība; simboliskā vērtība; konstitucionālā identitāte; valodas vitalitāte