Projekts: Grāmatvedības ārpakalpojuma uzņēmuma SIA "MJ Grāmatvedība" izveidošana - Jēgere, Madara (Latvijas Universitāte, 2021)
Projekta ideja ir izveidot grāmatvedības ārpakalpojumu uzņēmumu SIA „MJ Grāmatvedība”, kurš sniegtu pilna vai daļēja cikla grāmatvedības pakalpojumus, sākot ar pirmreizējo dokumentu apstrādi un beidzot ar visu nepieciešamo atskaišu sagatavošanu, kā arī konsultāciju sniegšanu. Projekta mērķis ir ne tikai sniegt grāmatvedības pakalpojumus, bet arī analizēt uzņēmumu darbību un izstrādāt ieteikumus darbības uzlabošanai. Darba autore uzskata, ka nozares pārstāvjiem ir būtiski jāpierāda sava nozīme un to kādam jābūt mūsdienu grāmatvedim. Grāmatvedis nav tikai persona, kura izdara konkrētus darbus, nodos atskaites, tas ir cilvēks, kuram labi jāpārzina nodokļu sistēma, finanšu vadīšana, jāspēj sniegt padomus uzņēmuma finanšu vadības uzlabošanai, kā arī jāspēj pielāgoties tehnoloģiju radītajām izmaiņām. Maģistra darbs apjoms ir uz 105 lappusēm, kas sastāv no 7 nodaļām, 17 pielikumiem, 22 tabulām un 7 attēliem. Darba izstrādē izmantoti 70 informācijas avoti.

The general project idea is to establish the accountancy firm MJ Accountancy Ltd., which would provide full or half-cycle accountancy services including the processing of primary documentation, reports’ preparation, and providing of the accountancy consultations. The aim of the project is not only to provide accountancy consultations but also to deal with firms activity analysis and developing suggestions on their activity improvement. The author of the project supports the idea that the field representatives must constantly sustain the status of the accountant’s profession in current times. The accountant is not only the person who executes one’s regular duties and submits reports, but also the person who is competent in the field of taxes, financial management, able to advise on improvements in financial management, and above all able to adapt to the technological changes. The volume of the project is 105 pages, which includes 7 chapters, 17 appendices, 22 tables, 7 figures. 70 sources of information were used in master’s thesis.
Project: Establishing an accounting outsourcing company "MJ Grāmatvedība" Ltd
Keywords: Finanses un kredīts; projekts; ārpakalpojumi; grāmatvedība; uzņēmuma dibināšana