Latviešu etnogrāfiskā ornamenta apguve - vizuālās mākslas stundās pamatskolā - Cara, Ilze (Latvijas Universitāte, 2007)
Diplomdarbs” Latviešu etnogrāfiskā ornamenta apguve pamatskolā” sastāv no 1.Ievada. 2.Pamattēmas izklāsta. 3.Nobeiguma. 4.Literatūras saraksta. 5.Anotācijas latviešu un angļu valodā. 6.Pielikumiem. Teorētiskajā daļā – analizēta literatūra par diplomdarba tēmu. Praktiskajā daļā - teorētisko atziņu īstenošana praksē un to analīze. Darbā veikts ieskats gan ornamenta vēsturē, t.i. , etnogrāfijā ,kompozīcijas un ritma apguvē, kas jāievēro, lai veiksmīgi varētu veikt pedagoģisko izmēģinājumdarbību ornamentālo darbu apguvē. Mācību uzdevumu kopa ir sastādīta, balstoties uz skolēnu vecumposma izpēti un pamatskolas 3.- 9. klases vizuālās mākslas programmu.

Diplomwork "Latvian ethnographycal adornment absorbing into primary school"consist of: 1.Foreword. 2.Ground theme explosition. 3.Condusion. 4.Bibliography. 5.Annotation in latvian and english. 6.Additions. Speculative part - literature analyse about diplomwork theme. Practical part - speculative cognition apply into practice and its analysis. In diplomwork have view into adornment history - ethnography, composition and cadence absorbing, to keep consider it to put over pedegogical exploratory test to absorb adornment work. Training concept made based on schoolchildren age research and primary school 3-9 classes, visual art program.
Acquisition of Latvian ethnographical ornament at visual art lessons at basic shool
Keywords: Pedagoģija