Starptautiskie kravu pārvadājumi un loģistikas risinājumi - Pavlovs, Aleksejs (Latvijas Universitāte, 2013)
Darbs „Starptautiskie kravu pārvadājumi un loģistikas risinājumi“ „Elektroniskās komercijas speciālista” grāda iegūšanai. Darba autors Aleksejs Pavlovs, darba vadītājs lektore Ilze Baļčūne. Darbs sastāv no 72 lapām, 11 tabulām, 34 attēliem, 26 literatūras avotiem un citiem informācijas avotiem, 4 pielikumiem. Darbā ir sīki aprakstīti loģistikas risinājumi multimodālā pārvadājuma, ņemot par piemēru kravas transportēšanu pēc maršruta Krievija - ASV. Atzīmēta transporta vieta pārvadāšanas procesā, kā arī smalki paradīti loģistikas procesi. Ņemot vērā, ka konteineru pārvadājumi ir mūsdienas pieprasītākie, transportēšanas organizēšana ir parādīta multimodālā pārvadājuma piemērā. Pārvadājuma pirmais posms ir aprēķināts priekš diviem transporta veidiem. Tika veikta kravas vietas noformēšana uz paletēm, marķējumu pareiza izvēle, kravas piestiprināšana puspiekabē un 40 pēdu konteinerā, ka arī veikti nepieciešami aprēķini. Nobeigumā ir aprēķināts tranzīta laiks un pārvadājuma izmaksas.

The paper “International cargo transportations and logistics solutions” for “E-commerce specialist “grade qualification . Author of the paper Aleksey Pavlov, Scientific Adviser Ilze Balčune. The paper consists of 72 pages, 11 tables, 34 figures, 26 references and other information sources, 4 attachments. The following paper describes in detail logistics solution for the multimodal transportation of cargo, using route from Russia - United States as an example. Shown transport role in the transportation process, as well as other important logistics processes. Given that container traffic is nowadays most demanded way to transfer goods, transportation organization is shown in the example of the multimodal transport. Transportation first phase has been calculated for the two vehicle types. Cargo placement on pallets is shown in details, correct marking for goods, shown process of cargo attachment in a semi-truck and a 40-foot container, and made all transit and cost calculations.
International cargo transportations and logistics solutions
Keywords: Vadībzinātne