Progresīvā iedzīvotāju ienākuma nodokļa ieviešanas iespējas Latvijā - Pumpure, Laura (Latvijas Universitāte, 2015)
Bakalaura darbā pētīta progresīvā iedzīvotāju ienākumu nodokļa ieviešanas iespējas Latvijā. Nepieciešamība pēc šī nodokļa apskatīta gan no ekonomiskā, gan no sociālā viedokļa. Darba ietvaros no dažādu autoru skatupunktiem apskatīta progresīvā nodokļa būtība, tā ietekme uz ekonomiku un sabiedrību. Darba analītiskajā daļā pētīts, kā nodokļu sistēmas izmaiņas ietekmē valsti kopumā un, balstoties uz izstrādāto anketu, analizēts respondentu viedoklis par nepieciešamajām izmaiņām Latvijas nodokļu sistēmā. Darba noslēgumā ir formulēti secinājumi un priekšlikumi progresīvā iedzīvotāju ienākuma nodokļa ieviešanas nosacījumu tālākai izstrādei Latvijā.

The possibility of introducing the progressive income tax in Latvia has been studied in this paper. The need for this tax is accessed from both the economic and the social point of view. Working withing the framework of various authors the progressive taxation nature and its impact on the economy and society is examined. In the analytical section of the paper the impact resulting from changes in tax system towards the country as a whole has been determined and on the basis of a questionnaire developed, the opinion of respondents regarding necessary changes in the Latvian tax system has been analyzed. In the end of the paper, conlusions and proposals for progessive personal income tax implemetation conditions for further development in Latvia have been defined.
The possibility of implementing the progressive income tax in Latvia
Keywords: Ekonomika; Latvijas nodokļu sistēma; progresīvs IIN; sociālā nevienlīdzība