AAS "Seesam Latvia" finanšu analīze - Mikulāns, Andrejs (Latvijas Universitāte, 2009)
Diplomdarba tēma ir „Seesam Latvia AAS finanšu analīze”. Uzņēmuma finanšu analīze ir viens no svarīgākajiem un objektīvākajiem uzņēmuma darbības efektivitātes noteikšanas veidiem. Finanšu analīze ir nepieciešama, lai detalizētāk izpētītu un tālāk izanalizētu uzņēmuma finanšu rādītājus, un noskaidrotu uzņēmuma jomas, kurās ur nepieciešams veikt uzlabojumus, lai uzlabotu kopējo uzņēmuma darbību. Darbā tiek izskatīts un izanalizēts Latvijas Republikas apdrošināšanas tirgus, Seesam Latvia AAS darbība un finašu rādītāji. Diplomdarba pirmajā daļā autors sniedz vispārējo informāciju par Seesam Latvia AAS, jo darbs tiks balstīts, pamatojoties uz šī uzņēmuma darbības analīzi. Otrā nodaļā autors apraksta apdrošināšanas un pārapdrošināšanas būtību, pamatus, mērķus un uzdevumus, lai saprastu apdrošināšanas un pārapdrošināšanas pamatprincipus. Trešā daļa ir veltīta Latvijas apdrošināšanas tirgus analīzei un attīstības tendencei. Savukārt, ceturtajā nodaļā autors pēta ārējos faktus, kuri ietekmē apdrošināšanas tirgu un Seesam Latvia AAS apdrošināšanas risku vadību un pārvaldi. Piektajā daļā autors analizē uzņēmuma galvenos finanšu radītājus pārskata periodā, jo tie dod priekšstatu par uzņēmuma finansiālo stāvokli, drošību un spēju sasniegt izvirzītos mērķus un pildīt savas saistības. Diplomdarbs ir izstrādāts latviešu valodā uz 65 lapaspusēm, satur 8 attēlus un 8 tabuls, kā arī 1 pielikums. Darbā izmantoti 16 literatūras avoti. Diplomdarbs ir praktisks darbs uzņēmuma finanšu analīzē un izpētē, un tālākā iespējamo risinājumu rašanai uzņēmumā Seesam Latvia AAS.

The topic of Diploma paper is “Financial analysis of “Seesam Latvia AAS” The financial analysis of company is one of main and most objective ways of determinating companies work effectiveness. Financial analysis is necessary for specifying and analyzing further companies financial indicators, and clarify company spheres that are needful for improvements to improve the company work in overall. In Diploma paper there is described and analysed insurance market of Latvia, “Seesam Latvia AAS” financial indicators. In first part of Diploma paper author gives common information about “Seesam Latvia AAS”, because Diploma paper is based on “Seesam Latvia AAS” work analysis. In second part author gives describes insurance keystones. The third part is dedicated to insurance market in Latvia analysis and tendency. In fourth part of work author research outside factors that influence insurance market. In fifth part author analyse financial indicators of company. Diploma paper is written in Latvian language on 65 pages. Diploma paper includes 8 pictures, 8 tables, 1 additions and there are used 16 literature sources. Diploma paper is practical example of financial analysis and examination, and further offer of possible solves of financial problems of “Seesam Latvia AAS”
Financial analysis of "Seesam Latvia" JSC
Keywords: Finanšu menedžments